Kantoor
Vind onze locatie op de map !
Vind onze locatie op de map !
Direct een offerte op maat
Bel ons voor een afspraak
Wij krijgen regelmatig vragen over gietvloeren. De vragen die ons het meest worden gesteld, hebben we daarom op deze pagina verzameld. Onder de vraag staat direct het antwoord. Mocht uw vraag nog ontbreken, neem dan contact met ons op via online@remmers.be.
1. Wat is een gietvloer
Een gietvloer is een type vloer dat gegoten wordt. Eigenlijk is een gietvloer dus een afwerkvloer die wordt aangebracht op een dragende vloer. Gietvloeren kunnen zijn opgebouwd uit beton maar ook uit kunststof, zoals polyurethaan of epoxy. Omdat gietvloeren steeds gegoten worden, zijn ze volledig naadloos en dus ook gemakkelijk te reinigen. Geen wonder dat gietvloeren de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen hebben.
2. Wat is het verschil tussen een epoxy en PU gietvloer?
Polyurethaan is over het algemeen flexibeler en elastischer dan epoxy, dat veel harder en steviger is. Vloeren op basis van PU (of polyurethaan) voelen warmer en comfortabeler aan en vergelen niet. Daarom worden PU-gietvloeren vaker gebruikt in woningen, lofts en kantoren. Epoxy daarentegen is zeer slijtvast en hard en wordt daarom vaak ingezet in de zware industrie en de automobielsector. Kortom, voor uw woning, loft of kantoor is een polyurethaanvloer het meest aangewezen!
3. In welke kleuren zijn gietvloeren leverbaar?
Gietvloeren zijn leverbaar in diverse kleuren en in de meest uiteenlopende kleurencombinaties. Het Remmers assortiment sluit steeds aan bij de behoeftes en wensen van de klant. Van standaardkleuren tot de meest hedendaagse trendkleuren, de keuzemogelijkheden zijn oneindig. Vraag vandaag nog uw gratis kleurenblad aan en laat u adviseren door één van onze vloerenexperts.
4. Zijn gietvloeren duur?
Dit is afhankelijk van de specifieke wensen van de klant. De prijs van een gietvloer is afhankelijk van een aantal vaste parameters, zoals het oppervlaktesysteem, de gewenste functionaliteiten en het aantal m². Daarnaast bieden gietvloeren ook tal van mooie designmogelijkheden. Ook dit kan de prijs beïnvloeden. Neem daarom contact met ons op via online@remmers.be voor een offerte op maat.
5. Kan ik een gietvloer over mijn bestaande vloer leggen?
Gietvloeren zijn speciaal ontworpen om over bestaande vloeren geplaatst te worden en hechten zich naadloos op de meeste ondergronden. Het oppervlak moet vóór de plaatsing wel gedroogd en geëgaliseerd worden, aangezien harsoplossingen zich niet goed hechten op vochtige plaatsen. Of het nu gaat om hout, natuursteen, keramisch parket, marmoleum, terrazzo, beton, anhydriet, zandcement of kurk, het is altijd mogelijk om een gietvloer te plaatsen op verschillende ondergronden
6. Wat is de levensduur van een gietvloer? Hoe lang gaat een gietvloer mee?
De levensduur van een gietvloer hangt af van een aantal factoren, zoals: de mate van belasting van de vloer, hoe goed de vloer wordt schoongemaakt en onderhouden, hoe de vloer van dag tot dag wordt gebruikt, en de kwaliteit van de installatie. In tegenstelling tot traditionele vloerbedekkingen zijn gietvloeren over het algemeen echter gemakkelijker te onderhouden dankzij hun egaal en naadloos karakter.
7. Is een gietvloer gemakkelijk schoon te maken?
Gietvloeren zijn heel gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden. Voor een regelmatige schoonmaakbeurt doet een eenvoudige borstel, dweil of veeg wonderen. Er zijn echter ook specifieke oplos- en schoonmaakmiddelen op de markt die geschikt zijn voor zowel epoxy als polyurethaan gietvloeren. Na het reinigen kunt u de vloer het beste even laten drogen of een vloertrekker gebruiken om het proces te versnellen.
8. Een gietvloer combineren met vloerverwarming, kan dat?
Ja! Gietvloeren zijn zeer effectief bij vloerverwarming. Dit komt door de geringe laagdikte en de lage warmteweerstand van de gebruikte hars. Dankzij hun transparantie warmen gietvloeren sneller en effectief op dan bijvoorbeeld tegels of houten vloeren. Hierdoor zijn gietvloeren de meest duurzame en kosteneffectieve keuze. Bovendien zijn polyurethaan vloeren flexibel, waardoor de kans op scheurvorming gering is.
9. Kan een gietvloer verkleuren?
Dit hangt af van het type gietvloer dat gebruikt wordt. Polyurethaan en acrylaat gietvloeren verkleuren bijvoorbeeld niet. Epoxy gietvloeren, die bestaan uit epoxyharsen, worden doorgaans gebruikt in industriële ruimtes en zijn wel gevoelig aan verkleuring. Zulke harsen verkleuren altijd na verloop van tijd. U kunt uw epoxyvloer wel enigszins beschermen met een UV-coating.
10. Kan ik mijn gietvloer leggen in een nieuwbouwwoning?
Ja! Gietvloeren kunnen op bijna elk type ondergrond worden gelegd. Het is echter belangrijk te weten dat op het moment van de plaatsing, de ondergrond vlak en voldoende droog moet zijn. Een gietvloer kan precies zijn wat u nodig hebt om uw nieuwbouwhuis om te toveren in een strakke, moderne ruimte
11. Zijn gietvloeren flexibel en veerkrachtig?
Gietvloeren staan bekend om hun souplesse en zijn bestand tegen water en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Afhankelijk van de wensen van de klant kan voor een harder of zachter systeem worden gekozen. Liever een zachtere look-and-feel of een systeem met een geluidsabsorberend effect? Dergelijke overwegingen zijn belangrijk en beïnvloeden de structuur en opbouw van een gietvloer.
12. Hoe dik is een gietvloer?
De dikte van een gietvloer varieert naargelang het type gietvloer, maar stijgt nooit boven de 5 millimeter uit. De meeste polyurethaan gietvloeren voor particulier gebruik zijn 2 tot 3 millimeter dik. Door zijn geringe laagdikte is het dus bijzonder eenvoudig om een vloer over een bestaande vloer aan te brengen.
13. Hoe lang duurt het om een gietvloer te plaatsen?
Afhankelijk van het systeem en de ondergrond duurt het gemiddeld 5 dagen voordat een gietvloer van Remmers gelegd en gedroogd is. Deze periode omvat de voorbereiding van de ondergrond, het aanbrengen van de schraaplaag en de eigenlijke vloerafwerking. Om de levensduur van de vloer te verlengen, is het echter aan te raden te wachten met het plaatsen van zware meubels.
14. Moet de ondergrond waterpas zijn voor een gietvloer?
Ja! Het is zeer belangrijk dat de ondervloer voor de plaatsing geëgaliseerd wordt, zodat de harsoplossing van de kunststof gietvloer goed hecht. Als de ondervloer niet waterpas is, moet er eerst een egalisatielaag gelegd worden. Dit karwei neemt een professionele vloerenlegger uiteraard voor zijn rekening.
15. Hoe kan ik blaasvorming voorkomen in mijn gietvloer?
Gewoonlijk is blaasvorming het gevolg van beschadiging van of problemen met de ondervloer. Als er bijvoorbeeld waterschade is in de ondervloer, kan de vloer op die manier beschadigd worden. Daarom is het belangrijk om altijd met een erkende en gecertificeerde plaatser in zee te gaan. Op basis van een grondig vooronderzoek en vochttest kan de installateur in een vroeg stadium ingrijpen en eventuele problemen bij de bron aanpakken. Bij Remmers werken we enkel samen met partijen die garant staan voor vakmanschap, kwaliteit en een gedegen opvolging.
16. Kan ik zelf een gietvloer leggen?
Het plaatsen van een gietvloer is een project dat in meerdere fasen moet worden uitgevoerd en met zorg moet worden gepland. Om de beste resultaten te krijgen, wordt het sterk aanbevolen om een ervaren vakman in te schakelen om de vloer in uw huis te leggen. Remmers verwijst u met plezier door naar de juiste partner.
17. Wanneer mag ik mijn gietvloer belasten na droging?
Na vijf dagen is de vloer volledig beloopbaar en belastbaar. Na 24 uur is de vloer al droog en kan hij met enige voorzichtigheid worden belopen. Het wordt echter sterk afgeraden de vloer op dat moment te belasten met zwaar meubilair.
18. Is een gietvloer geschikt voor de badkamer?
Gietvloeren zijn een excellente keuze voor badkamers vanwege hun vloeistofdichtheid. Gietvloeren kunnen zelfs gebruikt worden als douchevloer door hun waterdicht karakter. Bovendien kan u kiezen voor een antislip vloerafwerking. Zo behoren slippertjes in de badkamer definitief tot het verleden. Daarnaast voldoen onze gietvloeren aan alle hygiënische normen. Hierdoor is het dé perfecte keuze voor uw badkamervloer!
19. Is een gietvloer geschikt voor de keuken?
Als er één plek in huis is waar hygiëne centraal staat, dan is het de keuken wel. Naast het bereiden van maaltijden, is de keuken vooral een centrale ontmoetingsplaats. Daarom is de ideale keukenvloer naast gemakkelijk schoon te maken ook enorm belastbaar. Een kolfje naar onze hand, want onze gietvloeren zijn door hun naadloze structuur uiterst hygiënisch en beschikken over een uitmuntende weerstand. Door hun effen en eigentijdse look zijn onze unikleur gietvloeren een geliefde keuze in iedere moderne keuken.
20. Is een gietvloer geschikt voor de slaapkamer?
Er is geen ruimte in huis waar comfort zo belangrijk is als in de slaapkamer. Met onze gietvloeren kunt u eenvoudig een fijne en knusse slaapomgeving creëren. Bovendien zijn al onze gietvloeren te combineren met vloerverwarming, waardoor uw vloer al snel comfortabel en warm aanvoelt. Zo slaapt u altijd op uw beide oren.