Ziegelfassade dunkel©

Nieuwbouw

Gevels - even divers en individueel als gezichten

Kalkuitlogingen komen de laatste jaren bij nieuwe baksteengevels steeds vaker voor. Dit is te terug te leiden naar een overmatige vochtopname van het metselwerk gedurende de bouwfase en aan het feit dat bouwen seizoensgebonden is, waardoor het metselwerk na het voegen niet altijd voldoende tijd heeft om goed te drogen waardoor het kalkaandeel in de mortel niet kan afbinden.

Het voegaandeel van een bakstenen gevel kan tot 20% bedragen. De vorm en kleur van de voegen bepalen dus in grote mate het uitzicht van de gevel. Bovendien hebben de voegen in een bouwwerk een technische functie.

Door een hydrofoberende impregnering wordt de capillaire wateropname van een gevel door beregening en spatwater aanzienlijk verminderd. Dit betekent dat een hydrofoberende behandeling dus een zinvolle preventieve en aanvullende maatregel is.

Nieuwbouw

5 producten gevonden
 

Weergave:

Funcosil FC

Artikelnr. 0711

Impregneercrème op silaanbasis in emulsievorm

Funcosil SNL

Artikelnr. 0602

Kleurloze, hydrofoberende, oplosmiddelhoudende impregnering op basis van silaan/siloxaan

Funcosil SN

Artikelnr. 0604

Kleurloze, hydrofoberende impregnering op basis van silaan/siloxaan, speciaal voor oplosmiddelgevoelige bouwmaterialen en aansluitingen

FM NB [basic]

Artikelnr. 1027

Kalk-cement voegenmortel voor nieuwbouw

FM TK

Artikelnr. 1026

M5, korrelgrootte 1 mm respectievelijk 2 mm Hoge sulfaatweerstand en laag werkzaam alkaligehalte (SR NA) Tras-kalk-cement voegmortel